16 Herkenbare Uitspraken Die Vrouwen Die Aan Krachttraining Doen Nooit Meer Willen Horen

16 Herkenbare Uitspraken Die Vrouwen Die Aan Krachttraining Doen Nooit Meer Willen Horen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Vrouwen die fanatiek aan sport doen blijven voor sommige mensen toch een moeilijk fenomeen om te begrijpen. Vrouwen die aan krachttraining doen, krijgen dan ook dagelijks allerlei opmerkingen naar hun hoofd geslingerd van mensen die graag met goedbedoeld advies komen. Dat jij aan dat advies totaal geen boodschap hebt, en dat je al die dingen al duizend keer eerder hebt gehoord, daar staan ze niet bij stil. Je wordt er onderhand doodmoe van om steeds weer antwoord te moeten geven op die eeuwige vooroordelen.

 

16 dingen die vrouwen die aan krachttraining doen nooit meer willen horen

Deze 16 uitspraken komen je ongetwijfeld bekend voor. We leggen ook meteen even uit waarom je deze dingen niet meer wilt horen, zodat iedereen in je omgeving het voortaan (hopelijk) zal snappen.

1. “Neem nou nog een drankje, waarom ben je zo saai?”

Dit is veruit een van de irritantste dingen die je naar je hoofd geslingerd krijgt als je van sporten houdt. Zeker als ik me aan het voorbereiden ben op een wedstrijd moet ik goed opletten wat ik eet en drink. Ik weet dan van tevoren ook precies wat ik wel en niet mag nemen, en als ik een avondje uitga betekent dat dat ik geen of weinig alcohol kan drinken. Dus ja, dan moet ik af en toe ‘saai’ zijn. Ik heb het ervoor over, en ik ben er heus niet minder gezellig om.

pizzapunt

2. “Ga je dat echt opeten?”

Deze opmerking is eigenlijk het tegenovergestelde van die hierboven. Ja, soms eet ik wel eens een hamburger met friet of een pizza. Mijn leven bestaat niet alleen maar uit calorieën tellen en diëten. Een cheat meal op zijn tijd moet kunnen, en dat ik me bezighoud met wat ik in mijn mond stop, wil niet zeggen dat ik niet van lekkere dingen hou. Dus ja, die pizza, die ga ik lekker opeten. En ik ga er van genieten ook.

3. “Ben je niet bang dat je er mannelijk uit komt te zien?”

En wat is een mannelijk uiterlijk dan precies? Getrainde spieren? Het feit dat ook vrouwen afgetraind kunnen zijn, bewijst volgens mij wel dat spieren niet alleen voor mannen zijn. Als je op hele brede schouders en weinig vet doelt, dan heb je het ook bij het verkeerde eind. Mannen maken nou eenmaal meer testosteron aan, waardoor ze breder worden en minder vet hebben. Ik ben dus niet bang om er mannelijk uit te komen zien. En ik ben al zeker niet bang om gespierd te worden; daar doe ik het juist voor.

4. “Jij bent echt obsessief bezig.”

En waar blijkt dat dan precies uit volgens jou? Dat ik een X aantal uur per week in de sportschool doorbreng? Dat ik me bezighoud met gezond eten? Dat ik goed voor mezelf en mijn lichaam zorg? Als jij dat een obsessie wilt noemen, ga gerust je gang. Ik zie persoonlijk niet in hoe dit een slechte, ongezonde obsessie is. Ik ben er trots op dat het me steeds weer lukt om me aan mijn voedings- en trainingsschema te houden. Jij noemt het een obsessie, ik noem het ijzersterke discipline.

vrouw-met-barbell

5. “Ik vind een sixpack bij vrouwen echt niet mooi.”

Dat mag. Ik vind een bierbuik bij mannen niet mooi. Gelukkig doe ik dit voor mezelf, en niet voor jou. Wat jij wel of niet mooi vindt aan mijn lichaam kan me dan ook werkelijk niets schelen. Ik heb keihard gewerkt voor mijn sixpack, en ik ben er trots op. Over sixpacks gesproken, waar is de jouwe eigenlijk?

6. “Ik vind het zo zonde van mijn tijd om steeds in de sportschool te zijn.”

En ik vind het zonde van mijn tijd om elke avond met een zak chips voor de tv te hangen. In plaats van doelloos zappen ben ik hard aan het werk om mezelf te verbeteren, fitter te worden en mijn doelen te behalen. Dat jij mijn passie zonde van je tijd vindt, is prima. Ieder heeft zijn ding; dit is het mijne.

7. “Je moet ook een beetje van het leven kunnen genieten!”

Net of ik dat niet doe! Ik heb een geweldig leven; leuk werk, goede vrienden, en natuurlijk een passie voor de sport die ik beoefen. Ik geniet van alle uren die ik in de sportschool doorbreng, en daarnaast geniet ik ook van alle andere dingen die ik onderneem. En ook al let ik op mijn eten, ik ben creatief genoeg om elke dag weer iets superlekkers op tafel te toveren dat ook nog eens gezond is. Als er iemand van het leven geniet, ben ik het wel.

fit-girl-op-instagram

8. “Jij doet het zeker alleen maar voor de Instagram-likes!”

Daar heb je me. Instagram is de enige reden dat ik mezelf zo toewijd aan mijn sport. Als je geen Instagram-likes hebt, waar leef je dan voor?

Even serieus, natuurlijk doe ik het niet voor de Instagram-likes. Ja, ik vind het leuk om foto’s op Instagram te zetten, maar daar ben ik echt niet de enige in. En dat mijn posts misschien wat meer likes krijgen dan de jouwe, heb ik waarschijnlijk gewoon te danken aan het feit dat mensen op Instagram blijkbaar vaak op zoek gaan naar sportievelingen. Fit zijn is nog steeds mijn belangrijkste drijfveer, de eventuele waardering die ik ervoor krijg is gewoon een leuke bijkomstigheid.

9. “Ga je nou alweer naar de sportschool? Waarom ga je nooit iets leuks doen?”

Ten eerste ga ik vaak genoeg iets leuks doen. Festivals, dagjes uit, weekendjes weg… Maak je maar niet druk, ik kom heus wel aan mijn trekken. En dat jij een hekel hebt aan de gym, wil niet zeggen dat naar de sportschool gaan voor mij niet telt als iets leuks. Elke dag doe ik datgene waar ik van hou; hoeveel mensen kunnen dat nou zeggen?

10. “Ik wil wel definitie, maar ik wil niet zo gespierd worden als jij.”

En waar denk je dat die ‘definitie’ precies vandaan komt? Een mooie strakke buik bestaat echt niet uit vet. Voor een mooi gedefinieerd lichaam heb je twee dingen nodig, en dat zijn spiergroei en vetverlies. Nu mag jij raden waar ik zo hard voor train in de sportschool.

vrouw-doet-squat

11. “Moet ik je even helpen?”

Nee, willekeurige gast in de sportschool die eruit ziet alsof hij omwaait als er een rukwind opsteekt, je hoeft me niet te helpen. Ik weet hoeveel ik kan squatten, en dat gaat me prima af zonder jouw hulp. En als ik überhaupt hulp nodig heb, dan vraag ik het wel aan iemand die het gewicht ook daadwerkelijk kan houden als ik het niet omhoog krijg. Als ik zo naar je armpjes kijk, ben jij niet die persoon.

12. “Hoe veel weeg je dan precies?”

Pardon? Dat gaat je helemaal niets aan! Je vraagt een volslank persoon ook niet zo brutaal wat hij of zij weegt, dus waarom is dat ineens wel acceptabel bij iemand die veel sport? Dat ik bezig ben met mijn gezondheid en gewicht wil niet zeggen dat ik jou ineens allerlei persoonlijke informatie verschuldigd ben. Iemand naar zijn gewicht vragen is heel erg onbeleefd, en dat geldt ook voor sportieve mensen.

13. “Als je iets aan zou komen, zou je veel mooier zijn!”

Als we het dan toch over onbeleefde uitspraken hebben, is dit een nog veel ergere. Mensen die dit zeggen, realiseren zich vaak niet dat dit een ronduit beledigende uitspraak is. Draai het maar eens om; tegen een wat voller iemand zou je toch ook niet zeggen: “Als jij een paar kilo afvalt, zie je er een stuk beter uit!” Dat is een uitspraak waarvan iedereen meteen snapt dat het een belediging is, dus waarom vinden mensen dat het andersom wel kan?

gespierde-vrouw

14. “Laat mijn moeder/broer/oom/vriend/buurvrouw/hond je spieren eens zien!”

Sinds wanneer ben ik een circusattractie? Ik ben toch geen aapje dat op commando trucjes uitvoert? En dan hebben we het nog niet eens over de mensen die ongevraagd in je bovenarmen knijpen of zomaar je shirt omhoog trekken om naar je buik te kunnen kijken. Hallo?! Dat doe ik toch ook niet bij jou? Volgens mij ben ik nog steeds degene die beslist wie welke delen van mijn lichaam te zien krijgt. Hou dus alsjeblieft je handen thuis.

15. “Hoeveel bench je?”

Deze vraag wordt opvallend vaak gesteld door die stoere kereltjes die in de gym meer bezig zijn met ‘uitrusten’ dan met liften. Je weet wel, van die gasten die een halve rep doen en dan denken dat ze helemaal fantastisch zijn. Het antwoord op de vraag “Hoeveel bench je?” is dan negen van de tien keer ook heel makkelijk: “Meer dan jij.”

16. “Ik wou dat ik ook zoveel tijd had om naar de sportschool te gaan, maar ik werk de hele week.” 

Hoe denk je dat ik mijn huur of hypotheek betaal? Ik heb ook gewoon een fulltime baan, dus dat je de hele week werkt is geen excuus. Ik neem na mijn werk gewoon de moeite om de sportschool in te duiken, omdat ik dat een betere besteding van mijn vrije tijd vind dan op de bank hangen. Er valt altijd wel tijd vrij te maken. Als je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan is dat helemaal prima, maar zeg dat dan gewoon eerlijk. Ik lig er echt niet wakker van.

 

Ben jij het ook zo beu om deze 16 clichés steeds weer aan te moeten horen?

Deel dit bericht dan op social media!

Ook interessant!

Doelen behaal je samen!

Schrijf je in en ontvang als eerste nieuwe kortingsacties en info over nieuwe producten!