Zo nu en dan heb je wel eens behoefte om wat te snacken. Met name ’s avonds op de bank is dan een zakje chips erbij erg lekker. Maar in een gezond voedingspatroon past natuurlijk geen chips, maar dit is een uitzondering op die regel. Een schaaltje van deze courgette chips bevat namelijk slechts 27 kcal! Je kunt ze gemakkelijk zelf maken en smaken ook nog eens erg lekker.

Voedingswaarde

Calorieën:  27 kcal
Koolhydraten: 5 gr
Suikers: 0 gr
Vetten: 0,2 gr
Verzadigd: 0 gr
Eiwitten: 2 gr

Ingrediënten

Courgette Chips

 Bereidingswijze Courgette Chips

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Was de courgette en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van de courgette. Je kunt ze ook snijden met een scherp mes maar dat is een stukje lastiger.
  3. Leg de plakjes courgette los van elkaar op een stukje keukenpapier. Spuit met de cooking spray over de chips zodat dit overal gelijkmatig zit. Strooi er een beetje zout over en laat dit 10 minuten liggen. Dep ze vervolgens af met een nieuw stukje keukenpapier. Draai de schijfjes om en herhaal dit nogmaals.
  4. Leg de plakjes courgette op een vel bakpapier, strooi er nog een klein beetje zout en eventueel peper over heen en stop deze in de oven. Zet de timer op een uur. Houdt de chipjes goed in de gaten tot ze mooi bruin en krokant worden. Haal de chips uit de oven en laat ze goed afkoelen!
  5. Geniet van deze overheerlijke chipjes met maar weinig calorieën!

Meer heerlijke recepten zoals deze? Bekijk dan snel het XXL Nutrition Receptenboek!

In samenwerking met The Fit Food Friends