Een goede bron van eiwitten is natuurlijk een ei. Zowel in het eiwit als in het eigeel zitten ‘proteine’. In dit recept van een schuimomelet hebben we extra eiwitten toegevoegd. Door de eiwitten uit een flesje te halen, hoef je niet onnodig eieren te scheiden en het eigeel weg te gooien.

Voedingswaarde 

Calorieën: 254 kcal
Koolhydraten: 2 gr
Suikers: 0 gr
Vetten: 16 gr
Verzadigd: 5,4 gr
Eiwitten: 26 gr

Ingrediënten

Schuimomelet met kaas en bieslook

Bereidingswijze Schuimomelet met kaas en bieslook

  1. Doe de ei-eiwitten in een vetvrije kom. Scheidt de andere eieren en voeg hiervan het eiwit toe aan het andere eiwit. Doe de eigelen in een andere kom.
  2. Klopt met een garde de eiwitten stijf. Ze zijn goed opgeklopt als de eiwitten een wat stevigere structuur krijgen en je de kom bijna ondersteboven zou kunnen houden.
  3. Voeg vervolgens de eigelen toe en roer deze door de eiwitten heen.
  4. Zet een pan op hoog vuur en doe er een klein beetje olijfolie in. Giet het ei mengsel in de pan. Strooi er wat peper en zout overheen. Doe een deksel op de pan en laat het ei wat garen.
  5. Als de onderkant bruin begint te worden (schep het ei een beetje omhoog) leg je een plak kaas aan één kant van het ei. Vouw hem vervolgens dubbel zodat de kaas in het midden zit. Bak het ei zo ook nog een aantal minuten.
  6. Schep het de schuimomelet op een bord. Snij de bieslook en strooi deze over je omelet. Eet smakelijk!

Meer heerlijke recepten zoals deze? Bekijk dan snel het XXL Nutrition Receptenboek!

In samenwerking met The Fit Food Friends