Een makkelijk en snel tussendoortje is vaak relatief ongezond. Uiteraard kun je ook de gezondere en eiwitrijkere varianten kopen. Maar het is juist ook wel leuk om ze eens zelf te maken. Daarom hebben wij nu een receptje bedacht voor repen met de combinatie pindakaas en jam. In Amerika is dit een vrij bekende combinatie en heet het ‘peanut butter jelly’. Het klinkt als een aparte combinatie maar toch is het echt lekker! Deze repen bevatten zeer weinig vet en helemaal geen toegevoegde suikers. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Voedingswaarde per reep

Calorieën:  203 kcal
Koolhydraten: 30 gr
Suikers: 14 gr
Vetten: 6 gr
Verzadigd: 0,9 gr
Eiwitten: 5 gr

Ingrediënten voor 5 repen

Peanut butter jelly repen

Bereidingswijze Peanut butter jelly repen

  1. Leg de dadels op een snijplank en snij ze in klein stukjes. Voeg de dadels samen met de havermout in een keukenmachine. Schep de pindakaas erbij en mix alles door elkaar tot de dadels en havermout helemaal goed vermalen zijn.
  2. Pak een langwerpige ovenschaal of bakvorm en bedek deze met keukenpapier. Neem nu ongeveer 2/3 van je dadel-havermout mengsel en beleg de onder- en zijkanten van de bakvorm. Schep nu de jam in het midden tot net onder de rand van het dadel-havermout.
  3. Druk nu het overgebleven 1/3e mengsel plat en leg dit bovenop de jam. Op deze manier sluit het geheel af en moet je vierkante ‘cakevorm’ hebben. Zet het geheel voor ongeveer een uur in de vriezer.
  4. Haal na het uurtje de bakvorm uit de vriezer. De massa is nu in principe hard genoeg om hem te kunnen verdelen. Snij het geheel in ongeveer 5 stukken, zodat je mooie gelijkmatige repen krijgt. Doordat je het hebt ingevroren, blijft de jam mooi op zijn plaats zitten zoals op de foto.

Meer heerlijke recepten zoals deze? Bekijk dan snel het XXL Nutrition Receptenboek!

In samenwerking met The Fit Food Friends