Soms heb je na een lange dag werken zo veel zin in een lekkere vette hap. Dan fiets je langs de snackbar en moet je toch een aardige dosis discipline in huis hebben om niet af te stappen en een patatje te bestellen, want dat is immers zo lekker en makkelijk. Maar vergeet niet dat je met het gemiddelde bakje patat al gauw 500 kcal & ruim 10 gram suiker van de saus binnen krijgt. Met de Light Sauce BBQ heb je dezelfde heerlijke smaak, maar geen extra suikers en met de zoete aardappelfrietjes bereid uit de oven verlaag je de hoeveelheid vet drastisch. Ook heb je thuis veel meer inzicht in de hoeveelheden die je voor jezelf bereid en zo kun je er met gemak voor zorgen dat een snackbar menu in je macro’s past. Neem dit recept als leidraad, maar varieer zelf gerust met de hoeveelheden, zodat het perfect in je dieet past. En de combinatie van de zoete aardappelfrietjes met de Light Sauce BBQ is zo heerlijk, alsof ze voor elkaar zijn gemaakt. Dus vraag je niet langer af of het lekker is, probeer het!

Wil je een ‘echte’ frikandel speciaal? Voeg dan ook wat Light Sauce Mayo toe.

Voedingswaarde per persoon

Calorieën: 607
Eiwitten: 28,9 gr.
Koolhydraten: 74,1 gr.
Vetten: 17,7 gr.

Ingrediënten (2 personen)

Healthy Snackbar Menu

Bereidingswijze Healthy Snackbar Menu

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier bekleed rooster en bak in 25-30 minuten goudbruin en gaar (keer halverwege).
  2. Spray wat Perfect Cooking Spray in een koekenpan en bak de kippenworsten rondom goudbruin, ze zijn al gaar, dus je hoeft ze alleen kort krokant te bakken en te verwarmen.
  3. Kook de Euromix groentes 1 minuut in kokend water (de mix is al voorgekookt, dus je hoeft deze alleen te verwarmen, dit kan eventueel ook in de magnetron).
  4. Snijd de kippenworsten in de lengte door en vul de worsten met de Light Sauce BBQ en een eetlepel uienblokjes.
  5. Verdeel de Euromix, de frietjes en de kippenworsten over 2 borden en serveer met Light Sauce BBQ. Eet smakelijk!

Meer heerlijke recepten zoals deze? Bekijk dan snel het XXL Nutrition Receptenboek!

In samenwerking met Anneloes Beverwijk