Varkensvlees wordt door veel mensen gezien als ‘slecht’ vlees. Dat komt omdat varkensvlees vaak veel vet bevat, waarvan ook nog eens een groot deel verzadigd is. Maar varkensfiletlapjes bevatten maar vrij weinig vet en juist erg veel eiwitten. Daarom kun je deze prima toevoegen in jouw voedingspatroon. De filetlapjes zijn nog lekkerder als je er een home-made schnitzel van maakt. Die zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken en de voedingswaarden zijn een stuk beter dan die van schnitzels in de winkel.

Voedingswaarde van 2 schnitzels

Calorieën:  441 kcal
Koolhydraten: 20 gr
Suikers: 1 gr
Vetten: 12 gr
Verzadigd: 3,5 gr
Eiwitten: 60 gr

Ingrediënten home-made schnitzel

Schnitzel

 Bereidingswijze

  1. Meng op een bord de paneermeel, rozemarijn, tijm, peper, paprikapoeder en zout door elkaar. Leg op een ander bordje het volkoren tarwemeel. Klopt als laatste 1 ei in een kommetje helemaal door elkaar.
  2. Haal de filetlapjes als eerste door het tarwemeel, zorg er voor dat ze er helemaal onder zitten. Haal ze vervolgens door het ei. Als laatste haal je de filetlapjes door de paneermeel. Zorg er ook nu voor dat de filetlapjes er volledig onder zitten.
  3. Zet een pan op middelhoog vuur en doe hier een beetje olijfolie cooking spray in. Als de pan goed warm is leg je de schnitzels er in. Bak ze aan beide kanten in zo’n 10 minuten mooi bruin en gaar. Serveer de schnitzels met wat gebakken aardappeltjes en sla. Eet smakelijk!

Meer heerlijke recepten zoals deze? Bekijk dan snel het XXL Nutrition Receptenboek!

In samenwerking met The Fit Food Friends