Wat Mag Wel En Wat Mag Niet? 18 Etiquetteregels Waar Je Je Binnen De Box Aan Dient Te Houden

Wat Mag Wel En Wat Mag Niet? 18 Etiquetteregels Waar Je Je Binnen De Box Aan Dient Te Houden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Sta jij ook een aantal keer per week in de box om jezelf uit te dagen om de WOD van vandaag nét iets beter te doen dan de vorige keer dat je hem hebt gedaan? En als je je PR eenmaal verbroken hebt, denk je er dan nog aan om de andere CrossFitters aan te moedigen terwijl je wacht totdat zij hun WOD ook voltooid hebben? En ruim je vervolgens je eigen spullen weer netjes op? In andere woorden: hou je je aan de box etiquette?

 

Box etiquette: de 18 gouden CrossFit-regels

Om nog maar eens op te frissen wat de box etiquetteregels ook alweer zijn of om je ervan op de hoogte te brengen, hebben wij ze voor je op een rijtje gezet. De volgende keer dat je de box binnenstapt, zul jij je ook aan deze regels houden!

Regel 1: Kom op tijd

wekker op tafel

Nog voordat je CrossFit les begonnen is, zijn er al een aantal regels waar je je aan moet houden. Zo is het, zoals het bij elke les waar je je voor hebt ingeschreven, belangrijk om op tijd te komen. Je hebt maar een beperkte tijd en het is voor jezelf, de groep en je coach natuurlijk het leukst als je deze optimaal kunt benutten. Zorg er daarom voor dat je op tijd van huis vertrekt, zodat je je voordat de les begint rustig om kunt kleden en je spieren op kunt warmen. Als de les dan eindelijk begint, ben jij er helemaal klaar voor!

Regel 2: Schrijf je in

Als je mee wilt doen aan een les, dan kun je je hier in de meeste gevallen online voor inschrijven. Doe dit! Op deze manier weten de coaches hoeveel mensen ze kunnen verwachten en weet jij zeker dat er voldoende materiaal beschikbaar is om de training mee uit te voeren. Er is niets zo vervelend als een training of WOD die aangepast moet worden, omdat er te weinig barbells, springtouwen of dumbbells blijken te zijn.

Regel 3: Progressie boven perfectie

Het derde punt in deze lijst met box etiquetteregels omvat het belang van progressie. Het gaat er om dat je het beste uit jezelf haalt. Bij CrossFit gaat het er niet om dat je beter bent dan alle andere leden, het gaat erom dat je een betere prestatie levert dan je eerst deed. Probeer dus niet iedereen te verslaan, maar probeer jezelf te verslaan. Help daarnaast anderen om vooruitgang te boeken.

Regel 4: Luister naar de coach

crossfit coach

Het hebben van een coach is een groot voordeel in de box en daarom is het ook verstandig om naar hem of haar te luisteren. De regel die vroeger al op de basisschool gold, geldt eigenlijk in de box nog steeds. Als de coach praat, ben jij stil. Luister naar de uitleg van de verschillende oefeningen, ook als je denkt dat je al precies weet hoe het moet.

Heb jij daarnaast de neiging om andere leden voortdurend aan te spreken op hun foute techniek? Laat ook dit aan de coach over. Hij of zij weet precies wat voor correcties er moeten worden doorgevoerd.

Regel 5: Geef nieuwe leden een warm welkom

Heb jij je net opgewarmd voor de training en zie je iemand wat verlegen en afwachtend om zich heen kijken?

Waarschijnlijk is dit een nieuw lid dat naar een van zijn eerste trainingen komt. Het is nu jouw taak om ervoor te zorgen dat hij of zij zich welkom voelt. Stel je voor en betrek hem of haar in de groep. Zorg er daarnaast voor dat het nieuwe lid zich op zijn gemak voelt, zodat hij of zij net zoveel plezier uit CrossFit haalt als jij.

Regel 6: Vraag wat je niet weet

Vroeger leerde wij altijd al dat domme vragen niet bestaan, en ook in de box is dit een feit. De volgende regel in deze lijst met box etiquetteregels is dan ook dat je niet bang moet zijn om de dingen die je niet weet te vragen. Technieken, het gebruik van materiaal of uitleg over oefeningen; de coaches weten alles en zijn echt niet te beroerd om iets uit te leggen. Ze staan er tenslotte niet voor niets.

Regel 7: Als je iets leent, geef het dan meteen terug

man tapet polsen in

Het kan best gebeuren dat je per ongeluk vergeten bent om bepaald materiaal mee te nemen naar de box. Dit kan iedereen overkomen. De meeste CrossFitters begrijpen dat wel en zijn echt de beroerdste niet om je iets te lenen.

Natuurlijk is het nu wel zo netjes om de geleende spullen meteen terug te geven als je ermee klaar bent. Hou ze niet in je bezit om ze vervolgens niet meer terug te geven en leen ze al helemaal niet zelf weer uit. Dat zou je zelf toch ook niet leuk vinden?

Regel 8: Blijf van het materiaal af dat een ander gebruikt

Een WOD is vaak for time of AMRAP. Om zo min mogelijk tijd te verliezen tussen de oefeningen door is het belangrijk om de materialen die je nodig hebt bij elkaar te leggen zodat je gemakkelijk van de ene oefening door kunt met de andere oefening. Dit wil echter wel zeggen dat een deel van de materialen onaangeroerd ligt te wachten. Hoewel het misschien lijkt alsof de materialen niet gebruikt worden en zomaar op een willekeurige plek in de box rondslingeren, wil dit niet zeggen dat je ze dan ook zomaar kunt gebruiken. Zorg er altijd voor dat je zeker weet dat het materiaal niet door een andere CrossFitter gebruikt wordt, voordat jij het materiaal gaat gebruiken.

Regel 9: Respecteer de persoonlijke ruimte van een ander

Als je bezig bent met een oefening, dan is de kans groot dat je je daar volledig op focust. Wat er allemaal om je heen gebeurt wordt vaag en ligt niet binnen jouw aandachtsveld. Om deze reden is het belangrijk dat je, als je niet bezig bent met een oefening, maar binnen de box van A naar B wilt, extra goed oplet. Zorg ervoor dat je voldoende afstand houdt van CrossFitters die bezig zijn met een oefening en kom niet binnen hun persoonlijke ruimte. Dit is niet alleen fijn voor een ander, maar voorkomt ook nog eens ongelukken. Een erg belangrijke regel dus!

Regel 10: Wees niet egoïstisch met het magnesiumpoeder

vrouw pakt magnesiumpoeder

Magnesiumpoeder is vaak een handig hulpmiddel bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan pull-ups of chest to barsAls je deze oefeningen met de hele groep uit moet voeren wordt de bak met magnesiumpoeder of magnesiumblokken vaak op een strategische plek neergezet, zodat iedereen er makkelijk bij kan. Wees dus geen egoïst en verplaats de bak niet zodat hij in jouw voordeel staat. Laat iedereen er op een gelijke mate van profiteren. Wel zo eerlijk!

Regel 11: Kletsen kan ook na de training

Als je bent begonnen met je work-out is het belangrijk om je hier ook op te focussen. Probeer jezelf niet af te laten leiden door anderen. Gebeurt dat wel, zorg er dan voor dat de rest van de groep daar geen last van ondervindt. Hou de materialen dus niet bezet terwijl je een praatje aan het maken bent. Beter is het natuurlijk nog als je dat praatje uitstelt tot na de training.

Regel 12: Reset de klok niet zomaar

Zoals we al gezegd hebben zijn WOD’s vaak for time of AMRAP. In deze gevallen is de klok ontzettend belangrijk, aangezien deze vastlegt hoe lang je erover doet. Zonder de klok kun je ook niet zien of je vooruitgang hebt geboekt ten opzichte van een vorige keer.

De klok is dus voor veel CrossFitters onmisbaar en als hij loopt is het niet de bedoeling dat je hem zomaar reset zodat je je eigen tijd bij kunt houden. Wil je hem wel gaan resetten, controleer dan of niemand zijn of haar tijd nog aan het opnemen is en laat de klok lopen als dat wel het geval blijkt te zijn.

Regel 13: Speel niet vals

man en vrouw doen box jumps

CrossFit is een sport waarbij je jezelf uitdaagt om beter te zijn dan je was. Nu kun je dit natuurlijk doen door niet het gewenste aantal reps te volbrengen, maar er stiekem een aantal af te snoepen waardoor je tijd aanzienlijk lager zal zijn. Hier heb je feitelijk alleen jezelf mee.

Je weet namelijk donders goed dat de tijd die je hebt neergezet niet je echte tijd is. Een van de box etiquetteregels is dan ook dat je niet vals moet spelen. Als je sneller wilt zijn dan je was zul je gewoon bikkelhard moeten trainen.

Regel 14: Respecteer het materiaal

Een box staat vaak vol met verschillende materialen; je vindt er onder andere barbells, dumbbells, kettlebels, stangen om je aan op te trekken en een roeimachine. Je mag deze materialen gebruiken, maar ze zijn niet van jou! Ga er dus voorzichtig mee om. Beschadig ze niet, gooi er niet mee en maak ze zeker niet kapot.

Natuurlijk kan het gebeuren dat er ooit iets kapot gaat. Ongelukken gebeuren nu eenmaal, maar zorg ervoor dat het niet komt omdat je te lomp met het materiaal omgaat.

Regel 15: Moedig elkaar aan

Bij een CrossFit-les begint iedereen tegelijkertijd aan de WOD. Waarschijnlijk zullen jullie niet allemaal tegelijkertijd eindigen, maar het eindsignaal zal pas klinken als de laatste persoon klaar is en geen seconde eerder. Ga, als je zelf klaar bent, dus niet vieren dat je net een PR gehaald hebt en ruim je spullen ook nog niet op. Wacht netjes totdat iedereen klaar is en moedig de personen die nog bezig zijn aan, zodat zij, net als jij, het beste uit zichzelf kunnen halen.

Regel 16: Maak het materiaal schoon

CrossFit is vaak erg intens en het is dus niet onbegrijpelijk dat je flink gaat zweten tijdens de training. Het is dan ook volkomen logisch dat de materialen nogal eens vies worden. Iedereen heeft daar begrip voor, maar niemand zit erop te wachten om materialen te gebruiken met andermans zweet erop. Maak om dit te voorkomen het materiaal altijd even schoon als je klaar bent, zodat de volgende persoon het meteen kan gebruiken.

Regel 17: Ruim je spullen op

barbell in rek

Het lijkt misschien logisch dat je opruimt wat je gebruikt hebt, maar toch wordt dit vaak vergeten of simpelweg niet gedaan. Een van de box etiquetteregels is echter wel dat je je spullen na gebruik op moet ruimen. Leg de dumbbells weer in de daarvoor bestemde rekken, hang een gebruikt springtouw weer op en gooi lege waterflesjes in de prullenbak.

Op deze manier kan iedereen optimaal trainen en kunnen de coaches doen waarvoor ze in de box zijn. Ze zijn er om jullie te helpen bij de oefeningen en niet om de box na iedere les opnieuw helemaal op te ruimen.

Regel 18: Heb plezier

CrossFit is zwaar en tijdens de training zul je het waarschijnlijk lang niet altijd even leuk vinden, maar toch is het belangrijk dat je plezier beleeft aan de trainingen. Als je jezelf iedere keer weer opnieuw naar de training moet slepen, omdat je eigenlijk helemaal geen zin hebt, moet je echt overwegen of je nog wel door wilt gaan. CrossFit moet in de eerste plaats natuurlijk leuk zijn.

 

Er zijn behoorlijk wat geschreven en ongeschreven regels in de box. Veel van deze box etiquetteregels spreken wat ons betreft voor zich en we nemen aan dat jij je daar ook al aan houdt als je in je box aan het trainen bent. Andere regels zijn in het begin misschien even wennen, maar als ze eenmaal in je routine zitten zijn ook deze box etiquetteregels de normaalste zaak van de wereld.

Door je aan de box etiquette te houden en anderen bewust te maken van het bestaan van deze regels zal de sfeer in jouw box optimaal zijn. Andere CrossFitters zullen zich niet langer ergeren aan jouw gedrag en jij zult je niet aan het gedrag van anderen storen. Op deze manier kan iedereen met veel plezier trainen. Dit maakt CrossFit nog net wat leuker dan het al is!

Vind jij het belangrijk om anderen ook bewust te maken van de box etiquette?

Deel dit bericht dan op social media!

Ook interessant!

Doelen behaal je samen!

Schrijf je in en ontvang als eerste nieuwe kortingsacties en info over nieuwe producten!