Chocolade- en pindakaas popcorn

Chocolade- en pindakaas popcorn

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Af en toe is het gewoon eens fijn om de gedachten op 0 te zetten en lekker Netflix of tv te kijken. Uiteraard is het dan ook lekker om iets te snacken erbij te hebben. Maar wat ga je dan nemen? Chips of borrelnootjes bevatten veel vet en koolhydraten, zijn hoog in calorieën en bevatten bovendien weinig voedzaams. Wij hebben een popcorn recept die perfect is om lekker voor de tv te snacken, terwijl je toch oplet wat je binnenkrijgt! We maken ze met zowel chocopasta als pindakaas.

Voedingswaarde 

Calorieën: 456 kcal
Koolhydraten: 49 gr
Suikers: 5 gr
Vetten: 22 gr
Verzadigd: 4 gr
Eiwitten: 15 gr

Ingrediënten

popcorn

 Bereidingswijze

  1. Zet een hapjespan op middelhoog vuur en doe daar de olijfolie in. Als de pan goed warm is, doe je maiskorrels in de pan. Doe gelijk een deksel op de pan om te voorkomen dat straks je hele keuken onder de popcorn ligt. De mais zal beginnen met ploffen, als er je hoort dat de meeste mais is gepopt zet je het vuur uit maar laat je de deksel nog even op de pan zitten.
  2. Doe de pindakaas, chocopasta en melk in 3 aparte schaaltjes. Zet het schaaltje met melk in de magnetron op 900 Watt voor 1 minuut. Verdeel vervolgens de melk over de schaaltjes met pindakaas en chocopasta. Roer deze beide tot het gladde mengsel zijn.
  3. Als zo goed als alle mais is geploft, doe je deze in een kom. Strooi wat zeezout over de popcorn. Deel vervolgens de popcorn door 2 en besprenkel de ene met de pindakaas en de andere met de chocopasta.

Zo heb je snel maar relatief simpel 2 soorten popcorn. Geniet van de film en eet smakelijk!

Geen zin in de moeite, maar wel in de popcorn? Probeer dan eens Protein Popcorn!

Meer heerlijke recepten zoals deze? Bekijk dan snel het XXL Nutrition Receptenboek!

In samenwerking met The Fit Food Friends

Dit blog is geschreven door

Lennard Voogd

'Kennis is pas macht wanneer je de kennis weet toe te passen.'

Ook interessant!

Doelen behaal je samen!

Schrijf je in en ontvang als eerste nieuwe kortingsacties en info over nieuwe producten!