6 Tips om de zomer goed door te komen!

6 Tips om de zomer goed door te komen!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

De zomer is genieten. De zon schijnt, de temperaturen zijn hoog en koude drankjes smaken daardoor des te beter. Daar komt nog eens bij dat de meeste mensen niet vies zijn van een lekkere barbecue en om het af te maken is het ook nog de periode van festivals en vakanties! Maar toch zijn er ook nadelen aan de zomer… Want alhoewel de meesten juist nu goed in shape willen zijn, is op je voeding letten en dagelijks trainen in de zomer toch wat moeilijker. Veel mensen herkennen zich erin dat de eetlust, vooral voor gezonde voeding, in deze maanden wat minder is en ook trainen krijgt wat minder de voorkeur met die hitte. Om jullie hiermee te helpen hebben we voor jullie 6 tips om de zomer goed door te komen en toch op je gains te letten!

Pump it up

Je bent absoluut niet de enige als je in de zomer wat sneller gaar bent door het warme weer en daardoor minder zin hebt om iets actiefs te gaan ondernemen. Iedereen zal het kennen: je gaat even lekker in de zon zitten en een kwartier later ben je doodmoe en kun je nog wel uren blijven liggen. Niet het meest ideale scenario als je nog naar de gym moet. Voor veel mensen zal dit dan ook betekenen dat de sportschool een iets minder bezochte plek wordt in de zomer.

Een manier om dit te voorkomen? Zorg dat je een goede pre-workout in huis hebt en neem deze voordat je naar de sportschool gaat. Hierdoor kun je net die extra drive krijgen om toch te gaan en er een knallende training van te maken, ook als de hitte je eigenlijk zegt om thuis te blijven. Eenmaal in de sportschool ga je hoe dan ook flink zweten, maar des te lekkerder is het gevoel als je klaar bent en toch een lekkere workout hebt gehad. Nu heb je die rust verdiend en kun je lekker gaan genieten!

Chalk it up

Zomerproblemen van de eerste graad: na je warming-up bereid je jezelf voor op een harde set pulldowns, rows of deadlifts. Je energie en kracht is goed en je hebt een aantal reps in je hoofd, klaar om te knallen! Eenmaal begonnen met de set ben je nog niet halverwege of je merkt al dat dit niks gaat worden… Je handen zweten als een gek en langzaam maar zeker strekken je vingers steeds verder. Bij rep 8 heb je het punt bereikt dat je noodgedwongen moet stoppen, niet omdat die rug vol zit, maar omdat je de bar simpelweg niet meer kunt houden. Je maximale set mislukt door het warme weer! What to do?

Straps kunnen een oplossing bieden, maar maken je grip op de lange termijn waarschijnlijk weer zwakker. Dus je beste alternatief? Magnesiumpoeder! Een onmisbaar middel bij gewichtheffers, powerlifters en bij het turnen, maar ook voor bodybuilders en krachtsporters een game changer. Magnesium absorbeert het zweet van je handen waardoor het je grip enorm verbetert, helemaal bij 30 graden in een sportschool zonder airco! Probeer het en je gaat versteld staan hoe makkelijk je oefeningen ineens aanvoelen. Waar je voorheen aan het strijden was om de stang niet kwijt te raken, train je nu effectief wat je wil trainen: de rug!

Is je sportschool niet zo dol op al dat witte poeder door de zaal verspreid? Geen probleem, met vloeibaar magnesium kun je namelijk perfect doseren zodat het magnesium alleen hebt zitten waar het moet: op je handen.

zomer drinken

Keep it cool

Terwijl het warme weer hét moment bij uitstek is wanneer je een lekker verkoelende drank bij het sporten wil hebben, gaat dit helaas vaak mis. Thuis maak je vol goede moed je shaker met amino’s of andere sportdrank klaar met het koudst mogelijke water dat je kunt vinden, maar zodra je tijdens het sporten je eerste slok neemt kom je al gauw bedrogen uit… Die felle zon en nóg warmere sportschool, daar kan geen koud water tegenop!

Wat er dan wel tegenop kan? Een dubbelwandige thermo RVS shaker waarmee je koele sportdrank zonder twijfel langer koud blijft! Met z’n grote formaat van 800ml is het ook nog eens de perfecte reisgenoot om mee naar de sportschool te nemen. Bijkomend voordeel? In de winter gebruik je dezelfde shakebeker om je warme dranken mee naar je werk te nemen, zonder dat je eerste slok in de auto al koud is!

Make it liquid

Dus, training gehad en tot nu toe is het allemaal eigenlijk nog verrassend goed gegaan! Je bent vol energie gaan trainen, hebt je zware deadliftsessie zonder gripproblemen kunnen voltooien en om het af te maken was je drinken ook nog eens heerlijk koel! Beter kan het haast niet zou je zeggen! Totdat je weer thuis bent en beseft dat het nu tijd is voor je maaltijd met zilvervliesrijst, broccoli en kipfilet. Bij alleen de gedachte al draait je maag zich om. Dat terwijl je in de zon zit met een kletsnat shirt en de zweetdruppels op je hoofd. Nee, even een uitgebreide maaltijd staan koken terwijl het snikheet is zal voor veel mensen geen hobby zijn. Laat staan het eten ervan, terwijl je lichaam eigenlijk alleen maar snakt naar verkoeling.

Geen nood!

Gelukkig kan dit ook anders! Voeding is en blijft de sleutel tot succes. Maar dat wil niet zeggen dat er geen meer verfrissende en lekkerdere alternatieven zijn voor een maaltijd bij hoge temperaturen. Een maaltijdvervangende shake kan je op een moment als deze precies bieden waar je naar op zoek bent. Een product als Complex Carb Gainer voorziet je lichaam van hoogwaardige eiwitbronnen met zowel een snelle- als langzame opname, net als een maaltijd dit doet. Deze eiwitten dragen bij tot de groei van spiermassa. Hieraan zijn koolhydraten toegevoegd in de vorm van rijst- en havermoutmeel in een 50/50 verhouding. Deze complexe koolhydraten kennen een geleidelijke opname in het lichaam, waardoor je het lichaam langdurig van voedingsstoffen voorziet. Om het af te maken is hieraan MCT-olie toegevoegd, een unieke vetbron met verschillende positieve eigenschappen.

Maak deze shake aan met (kokos)melk en je hebt een heerlijke verfrissende post-workout shake.

TIP: Zoek je een heerlijke shake voor direct na je workout? Probeer dan eens de Whey Delicious Bosvruchten of Mega Grow Exotisch Fruit!

zomer buiten

Take it outside

Waar veel sportscholen tegenwoordig zijn uitgerust met een airco, zijn er waarschijnlijk minstens zo veel sportschool die dit niet hebben. Dit hoeft niet altijd een ramp te zijn, maar als je het al gauw warm hebt en je sportschool is ook nog eens een snikheet en naar zweet stinkende plek, dan nodigt dit niet echt uit om je trainingen in de zomerdagen uit te voeren. Het alternatief om toch in beweging te blijven? Neem je trainingen mee naar buiten!

Voor cardio is dit natuurlijk geen enkel probleem. Lopen of fietsen doe je natuurlijk het beste buiten, maar probeer ook eens deze alternatieve hardcore cardiomethodes! Voor je krachttraining wordt het wat lastiger, tenzij je zelf een squatrek hebt die je lekker buiten in de schaduw neer kunt zetten. Dit zal voor het overgrote deel van jullie echter geen optie zijn, dus moeten we wat anders zoeken. Bodyweight training kan een perfect alternatief zijn, waarbij je door middel van oefeningen als optrekken, push-ups en dippen je trainingsprikkel krijgt.

Wil je dit een stap verder brengen? Zoek dan eens naar Calisthenics, een trainingsmethode volledig gebaseerd op bodyweight oefeningen en veelal buiten in een park te beoefenen! Het is dan misschien niet hetzelfde als trainen in de gym, maar voor die snikhete dagen een lekker alternatief!

Protect yourself & dress well

Goed, we hebben de training gehad en onze frisse, maaltijdvervangende shake achter de kiezen. Dan is het nu eindelijk écht tijd om te genieten van het weer! Maar voordat je de zon ingaat, vergeet niet om jezelf te beschermen. Een stoere snapback cap om te voorkomen dat die zon hele tijd op je hoofd staat te schijnen en een hippe bamboo zonnebril zodat je nog iets van je omgeving kunt zien zijn geen luxe in de zomer.

Voeding check, training check & zonbescherming check, met deze tips blijft je training duidelijk on track, waarna je dan eindelijk welverdiend kunt gaan genieten!

Ook interessant!

Doelen behaal je samen!

Schrijf je in en ontvang als eerste nieuwe kortingsacties en info over nieuwe producten!